Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie over welke cookies, lees hier.
Accepteren
3d afbeeldingen en animaties
06 - 33 97 47 30
info@invormatie.nl
Terug
Home
Blogs over 3d
3d is een goedkope oplossing

3d is een goedkope oplossing

Afhankelijk welke afbeelding je wilt hebben voor je marketingcommunicatie-uiting, is 3d een goedkope oplossing en vaker toepasbaar dan je denkt.

Aan de hand van drie voorbeelden laat ik je graag zien hoe je 3D kunt gebruiken.

Lanceer een nieuw product

Jij als bedrijf hebt een mooi product waarvoor je een campagne gaat starten. Daarvoor wil je je product op je website laten zien in een aantal verschillende situaties, om jouw doelgroep te overtuigen dat het product echt iets voor hem of haar is. Om voor deze campagnebeelden te laten maken kan je kiezen om je product digitaal in 3D te laten maken.
In de 3D-wereld kan je om het product heen precies de situatie creëren die jij voor ogen hebt. Deze wereld is aan te passen naar een andere situatie, met andere belichting, met een andere sfeer. De situatie die gecreëerd wordt kan realistisch zijn, maar kan ook een vereenvoudigde weergave zijn van de werkelijkheid of juist een surrealistische werkelijkheid.

Christian Whiticar en Eric Wade

Bron: Behance.net, meerdere eigenaren: Christina Whiticar en Eric Wada

Eén product, oneindig veel weergaves

Je wilt een stand voor een beurs ontwerpen. Met deze stand wil je de bezoekers imponeren met jouw product. Daarvoor wil je je product op zo veel mogelijk manieren laten zien. In een 3D-model van je product kan je dit eenvoudig doen. Zo kan je je product zo draaien dat het accent ligt op een bepaalde functionaliteit, of je zoomt dermate in, dat de afbeelding die je vervolgens maakt de schoonheid laat zien van de lijnen die het product heeft. Met een paar klikken zie je het product vanuit verschillende perspectieven of in verschillende uitvoeringen.

Rafael Eifler

Bron: Behance.net, eigenaar: Rafael Eifler 

Uitleggen vanuit verschillende situaties

Je wilt jouw dienst of product op een vereenvoudigde manier iets uitleggen, in een situatie die je uit meerdere hoeken wilt belichten. Dat is eenvoudig te doen in 3D. Het is mogelijk om met vereenvoudigde objecten een scene na te bootsen. Dat kan zijn om beeld te geven aan een dienst die je levert of om een proces duidelijk te maken. Heb je eenmaal de scene gebouwd, dan kan je van deze scene oneindig veel afbeeldingen genereren.

Minimale input, maximaal resultaat

De kracht van 3D is dat je met weinig middelen toch een beeld kan neerzetten die verwondert, die de aandacht trekt, omdat je er iets aan kan toevoegen wat normaal gesproken niet kan.

Een andere kracht die je ook in de voorbeelden ziet, is dat je voor 3D weinig externe middelen nodig hebt. Eigenlijk zitten alle mogelijkheden in 1 programma. Je hebt niet te maken met het huren van een studio, camera’s, belichting, aanschaffen van decor-objecten en dergelijke, want dat modeleer je digitaal. Hierdoor heb je de objecten altijd bij de hand en je kan er op een vrije manier mee spelen om het juiste beeld te krijgen.

Michael Fragstein, Büro Achter April

Bron: Behance.net, meerdere eigenaren: Michael Fragstein, Büro Achter April

Terug
Bekijk ook eens
Bekijk mijn portfolio
Portfolio
Top