Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie over welke cookies, lees hier.
Accepteren
3d afbeeldingen en animaties
06 - 33 97 47 30
info@invormatie.nl
Terug
Home
Blogs over 3d
Airborne Landmark Ginkelse Heide Ede

Airborne Landmark Ginkelse Heide Ede

Hieronder in het kort de toelichting bij mijn ingezonden werk.

Het landmark is een Vaandel, die als het ware geplant staat in de Ginkelse heide. Om daarmee aan te geven dat hier 75 jaar geleden de para’s landden voor Operatie Market Garden. Het vaandel is ook de drager van het beeldverhaal. Het beeldverhaal vertelt wat hier van 17 september ’s ochtends tot de avond van 18 september 1944 is gebeurd. 

Het landmark is een hoge conische mast waaromheen het vaandel naar beneden cirkelt, net als de richting van de parachutisten heeft het vaandel een verticale beweging tot aan de grond. De landing van de parachutisten was geen ‘zachte’ landing die zonder slag of stoot plaats vond, er werd gevochten, er vielen doden. Daarom is de mast in grote ruwe stenen gepland. 

De grootte van het landmark ervaar je nog meer van dichtbij. Het kan je klein maken en richt je blik naar omhoog in de richting waar de dakota’s met parachutisten vandaan kwamen (de mast wijst die richting op). 

Van dichtbij ontrolt zich het beeldverhaal dat vertelt wat zich hier op de Ginkelse heide heeft afgespeeld. Het verhaal laat zich in het vaandel, met de klok mee, van boven naar beneden lezen en vertelt het verhaal vanaf het bombardement in de ochtend van 17 september tot aan het vertrek van de para’s richting Arnhem (eind 18 september).

Terug
Bekijk ook eens
Bekijk mijn portfolio
Portfolio
Top